Yurtdışı Marka Tescil Hizmetleri

Marka Ana Resim

Marka tescilinde yerelsellik ilkesi gereği tescil ettirdiğiniz markalar tescil edilen bünyesinde koruma sağlamaktadır. Tüm haklarınız tescil edilen ülke sınırları için öne sürülebilmektedir.

Günümüzün globalleşen dünyasında tüm mal ve hizmetlerin geçişkenliği ile sınırlar anlamını kaybetmektedir. Bu sebeple bir firma merkezinden bağımsız olarak üretimini başka bir ülke de yaparken satışlarını merkez ülkeye uğramadan direkt üretim merkezi olan ülkeden ilgili ülkelere çıkarabilmektedir.

Bu gibi durumlarda gümrüklerde herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına ihracatınız olan, ihracatınızın olma ihtimali olan veya stratejik olarak kilit durumda olan ülkeler için marka tescili zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ülkesel hedeflerimiz çerçevesinde amaçlanan ihracat rakamlarına ulaşabilmek için yurtdışı markalaşmada çok ciddi teşvik sistemleri bulmaktadır. Markalaşmak adına yaptığını tüm harcamalar için devletten destek alma imkanınız bulunduğu göz önüne alındığında eskiye oranla çok daha az maliyetle markanızı uluslararası arenada korumak mümkün hale gelmiştir.

 

Patentpark Global olarak mevcuttaki tüm başvuru yöntemleri ile sizlere en etkin hizmeti sunmaktayız.

 

Ana olarak 3 adet başvuru şekli bulunmaktadır:

1-Ülkesel Marka Başvurusu = Bu yöntem en temel yöntem olmakla birlikte bazı avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Öncelikle maliyet açısından en yüksek maliyete sahip olan yöntem budur. Her ülke için ayrı başvuru yapılmalıdır. Kaç adet ülke isteniyorsa o ülkelerde ayrı ayrı müracaatlar yapılmakta ve her ülke mevzuatına göre ayrı bir tescil süreci işlemektedir.  Avantaj olarak ise yerel vekillerle çalışıldığı için tüm süreçlere en etkin şekilde müdahale etme imkanı bulunmaktadır. Başvuru öncesi ve sonrası vekil görüşlerine başvurulabilmektedir. Dünyadaki neredeyse tüm ülkelere bu yöntemle başvuru gerçekleştirilebilmektedir.

 

2-Madrid Protokolü Çerçevesinde Marka Başvurusu (WIPO) = Bu yöntem ülkesel marka müracaat yönteminin eksikliklerini kapatmak amacıyla imzalanan Madrid Protokolü çerçevesinde geliştirilen başvuruları kapsamaktadır. Maliyet olarak daha düşük bir maliyet teşkil etmekte ve tek bir ana başvuru ile talep edilen tüm ülkelerde başvuru gerçekleştirilebilmektedir. Güncel olarak 98 adet ülke ilgili protokole imza atmıştır ve bu ülkeler bu yöntemle başvuru kabul etmektedirler. Madrid Protokolü Üye Ülkeler İçin Tıklayın!Türk Patent Enstitüsü aracılığıyla başvuru yapılabileceği gibi direkt WIPO üzerinden de başvuru gerçekleştirilebilmektedir. Dezavantaj olarak ise başvuru sonuçlanma süreçleri ortalama 2-3 yıl sürmektedir.

 

3-Topluluk Marka  Başvurusu (CTM, OAPI) = Uluslararası marka başvurularında maliyetleri ve bürokrasiyi azaltmak amacıyla bazı ülkelerin birleşerek ortak başvuru ve standardizasyon kabul ettikleri bir sistemdir. Bunlardan en iyi bilinen ve en etkin çalışan sistem CTM sistemidir. Bu sistem sayesinde tek bir başvuruda bulunarak 28 adet Avrupa Birliği ülkesinde tescil alma imkanınız bulunmaktadır. Bu sistem hem çok prestijli bir yapıda hemde en düşük maliyetlerde çalışmaktadır. Dezavantaj olarak ilse tüm ülkeler için ortak başvuru olduğu için tek bir ülkeden bile olumsuz bir karar gelmesi durumunda tüm 28 ülkedede süreç sonlanmaktadır. CTM Üye Ülke Listesi İçin Tıklayın!Bu sistem dışında genelde Afrika ülkelerinden oluşan bir başvuru sistemi daha bulunmaktadır. Bu sistem de tek bir başvuru ile 16 ülkede birden tescil alma imkanı sağlamaktadır. OAPI Üye Ülke Listesi İçin Tıklayın!

  

Ülkelerin süreçleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve ayrıntılı maliyet çalışması yaptırmak için sayfa altında yer alan Uzmana Sorun kutusunu doldurun info@patentpark.com.tr 'dan maille veya 0850 311 42 42 numaraları telefondan direkt bize ulaşın! 

TEKLİF ALIN

 

 
WhatsApp